Warning: Illegal string offset 'output_key' in /var/www/verdensbedste.dk/samsunggalaxys/wp-includes/nav-menu.php on line 601

Warning: Illegal string offset 'output_key' in /var/www/verdensbedste.dk/samsunggalaxys/wp-includes/nav-menu.php on line 601

Warning: Illegal string offset 'output_key' in /var/www/verdensbedste.dk/samsunggalaxys/wp-includes/nav-menu.php on line 601

kunstig befrugtning

En lille smule information om kunstig befrugtning. Ting, som du bør vide om emnet.

Kunstig befrugtning er en form for befrugtning, som ikke sker, ved at man har sammenleje med sin partner. De mest udbredte former er reagensglasbehandling og insemination. Disse to former for behandling hjælper barnløse par med at få deres ønske opfyldt.  Denne form for behandling kaldes desuden assisteret reproduktion. Det er faktisk således, at 5% af nyfødte i Danmark, er reagensglasbørn, det svarer til en ud af tyve.

De etiske dilemmaer bag denne type behandling form for behandling:

Man kan jo vælge at se på det således, at man nu har mulighed for at skabe et nyt liv, som man ikke tidligere var i stand til. Det leder selvfølgelig til en masse etiske spørgsmål, der desuden behandler, hvad der er acceptabelt, og hvor grænsen går henne. Et spørgsmål kan fx være, skal sæddonoren være kendt, eller har han lov til at lade sit navn være hemmeligt? Hvor langt har man lov til at gå for at få det barn, man ”ønsker sig”. Giver dette anledning til en sortering i samfundet, der langsomt mindsker mængden af mindre efterspurgte gener? Et andet spørgsmål er også, om behandlingen skal være gratis? Og skal der være en minimum/maksimum aldersgrænse, som begrænser antallet børn, der sættes i verden på denne måde?

Hvad er reagensglasbehandling, og hvordan foregår det?

Det der sker under reagensglasbehandling er desuden kendt som IVF (in vitro fertilisation). Man starter med at blande sæd og æg i et reagensglas. Der går dernæst et par døgn, hvor de befrugtede æg har delt sig, og der er et sted mellem to og otte celler, tages et eller flere af disse æg og indsættes i livmoderen.

Hvordan adskiller reagensglasbehandling sig fra insemination?

Hvor befrugtningen i reagensglasbehandling sker uden for livmoderen, vil den ved insemination ske inde i selve livmoderen. Man bruger hormonbehandling, der er med til at stimulere ægmodningen, hvilket får mere end et æg til at løsne sig. Når ægløsningen finder sted, vil lægen indføre sædceller op allerøverst i livmoderen, der derved giver dem en kortere vej ud i æggelederen, som er stedet, hvor befrugtningen finder sted.

Kunstig befrugtning har en højere tendens til at skabe tvillinger end normalt sammenleje.

Det var faktisk således, at circa 27% af alle fødslerne, hvor der var brugt kunstig befrugtning, resulterede i to eller flere børn. Dette tal er faldende, men der er blevet skabt mange tvillinger i årenes løb. Grunden til dette er, at man tidligere ofte lagde flere æg i livmoderen, som er med til at øge chancen for graviditet. Normal praksis i dag er dog, at man normalt kun lægger maksimum to æg op.

Vitanova
Vester Voldgade 106
1552 København
Telefon: 33 33 71 01

kunstig befrugtning