Warning: Illegal string offset 'output_key' in /var/www/verdensbedste.dk/samsunggalaxys/wp-includes/nav-menu.php on line 601

Warning: Illegal string offset 'output_key' in /var/www/verdensbedste.dk/samsunggalaxys/wp-includes/nav-menu.php on line 601

Warning: Illegal string offset 'output_key' in /var/www/verdensbedste.dk/samsunggalaxys/wp-includes/nav-menu.php on line 601

Hvilke ting bør du kigge efter hos en tandlæge, hvis du har et barn med særlige behov?

Et billede af en tandklinik


At finde en tandlæge er ikke nødvendigvis let. At finde en til et barn med særlige behov er endnu sværere, men det betyder dog ikke, at dit barn ikke skal til tandlægen under alle omstændigheder. Det er ikke alle tandlæger eller mennesker generelt, der ved, hvordan man bedst omgås mennesker, der netop har specielle behov, og dette vil gøre oplevelsen meget ubehagelig for dem. Det er derfor vigtigt, at der er visse karaktertræk, du er på udkig efter.

Et træk, der er særdeles nyttigt for en tandlæge, hvis han skal omgås børn, er empati. Altså, tandlægen skal være god til at genkende og forstå barnets følelser og specielle behov. Det er ikke sympati, men empati, der er specielt vigtigt, og er derfor noget, du skal kigge efter.

Egenskab nummer to, som du bør være på udkig efter er, at det er en person, der er god til at omgås børn. Det kan virke ret indlysende, men der er visse mennesker, der bare ikke bryder sig om børn, og det er vigtigt at undgå disse, når du skal hen og have dine kære behandlet.  Hvis tandlægen er afslappet og er i stand til at få barnet til at grine, så er det allerede en meget god ting.

Det er desuden ikke ligegyldigt, hvordan klinikken er indrettet. Det vil hjælpe meget, hvis der er diverse former for legetøj, der kan holde dit barn underholdt. Det kan være alle mulige forskellige ting lige fra afslappende musik til legetøj til fjernsyn i venteværelset. Det er også muligt at inkludere diverse glædesfremkaldende ting i selve rummet, hvor du bliver behandlet, da det vil skabe en mere afslappet stemning.

Det er også vigtigt at tænke på, at alle børn er forskellige, og at der er mange forskellige former for sygdomme, som børn vil skulle gennemgå igennem deres opvækst, og deriblandt er det vigtigt, at mundhygiejnen ikke er blevet forsømt, da det kan være en undgåelig byrde, hvis man bare tager sine forbehold.

Det er desuden muligt, der er brug for yderligere assistenter under selve behandlingen, men det er bare vigtigt, at alle der er en del af dit barns behandling er blid og venlig.

Jeg ved godt, det kan være svært som forælder at tage sit barn hen et sted, som vedkommende virkelig ikke har lyst til at tage hen, men det er en nødvendighed at gennemgå god tandpleje, og du må derfor ikke forsømme denne pligt som forælder. Du ved, det skal gøres, så du må bare få det overstået.

Gør dig umage med at finde en tandlæge og vælg ikke blot den første, du falder over. En god tandhygiejne vil spare dig for en masse problemer senere i livet.

Tandlægerne Kold
Bryggergade 10
7400 Herning
Telefon nummer: 97 12 03 99