Warning: Illegal string offset 'output_key' in /var/www/verdensbedste.dk/samsunggalaxys/wp-includes/nav-menu.php on line 601

Warning: Illegal string offset 'output_key' in /var/www/verdensbedste.dk/samsunggalaxys/wp-includes/nav-menu.php on line 601

Warning: Illegal string offset 'output_key' in /var/www/verdensbedste.dk/samsunggalaxys/wp-includes/nav-menu.php on line 601

gå til tandlægen 2 gange om året

http://koebenhavnstandlaege.dk

Hold dine tænder sunde – du får kun en chance i livet.

Du kan formentlig huske, hvordan din bedstemor sov med sine kunstige tænder nedsænket i glasset ved siden af hende. Men det er ikke noget, du lige sådan bør lade være med at tænke på for, der er en reel risiko for, at det også er noget, der kommer til at ske for dg, hvis du ikke tager godt vare på dine tænder. Tandhygiejne er en ting, man bør tage seriøst, fordi eller kan det være du ender op med et kunstigt sæt tænder, en masse besvær og så mange andre ting, som du helst vil undgå. I en moderne tidsalder, hvor vi lever længere end vores forgængere er det i særdeleshed vigtigt, at du tager godt vare på dine tænder, da også de skal holde længere. Det er ikke raketvidenskab, men hvis du alligevel har brug for en venlig påmindelse om, hvordan du holder din mund sund, kan det være en god ide at blive ved med at læse.

To minutters reglen. Vær ærlig. Hvor lang tid plejer du normalt på at børste dine tænder? Går det lidt tjept om morgenen, hvor du måske ikke har så meget tid, som du gerne ville have? Er du lidt sent på den, kan det være, at du ikke engang får dig taget sammen til at børste tænderne. En undersøgelse har vist, at det ikke er unormalt for mennesker kun at bruge 45 sekunder på at børste tænder, altså under halvdelen af den tid, du egentlig bør gøre brug af. Dette er naturligvis ikke tilstrækkeligt, og kvaliteten af tandbørstningen vil derfor selvfølgelig lide af det. Som hovedregel lyder det, at du bør børste dine tænder to gange om dagen, hvor du gør brug af tandpasta med fluor. På den måde sikres det, at bakterierne fjernes.

Vær særligt forsigtig, hvis du har børn. Specielt efter de har spist frugt eller drukket juice, da emaljen kan være blødgjort af de sure egenskaber, som vil være med til at skade tænderne.

Dårlig mundhygiejne er forbundet med højere risiko for kræft og andre alvorlige sygdomme, der typisk vil indtræffe senere i livet. De bakterier, som får lov at blive i munden kan man nemlig risikere lækker ind i blodbanen, der vil være med til at forårsage et utal af sundhedsrelaterede problemer.

Tandlægen er og bliver din ven.

Det er tilrådeligt at se din lokale tandlæge hvert halve år til en overordnet undersøgelse af munden, der også inkluderer en grundig rengøring. Hvis du går sjældnere end det kan du nemlig risikere at en tandkødssygdom ikke opdages så tidligt, som den bør opdages, og det vil være svært selv at opdage, da det kræver en eksperts blik at spotte det. Tandlægen vil desuden rådgive dig om eventuelle ting, du bør være opmærksom på, som vil være med til at hjælpe din daglige rutine. Du kan umiddelbart gå rundt og tro, at det bare er endnu en unødig udgift, men tro mig, det er bestemt pengene og umagen værd at sørge for, din mund er sund og rask.
Københavns Tandlæge
Vester Voldgade 86
1552 København V
Telefonnummer: 70 87 10 00