Warning: Illegal string offset 'output_key' in /var/www/verdensbedste.dk/samsunggalaxys/wp-includes/nav-menu.php on line 601

Warning: Illegal string offset 'output_key' in /var/www/verdensbedste.dk/samsunggalaxys/wp-includes/nav-menu.php on line 601

Warning: Illegal string offset 'output_key' in /var/www/verdensbedste.dk/samsunggalaxys/wp-includes/nav-menu.php on line 601

Følsomme tænder

Lider du af følsomme tænder?

Typisk, har man følsomme tænder, hvis man oplever smerter når man drikker noget koldt eller spiser bestemte fødevarer. Dette er typiske meget kolde ting eller meget varme ting, som udløser smerten. Smerten er ikke til at tage fejl af og er typisk meget kraftig i øjeblikket den fremkommer. Årsagen til de følsomme tænder, skal findes i de ”tænder” som ligger under ens normale tænder –  også kaldet dentin. Er ens normale tandlag nemlig slidt, er der derfor fri passage til dentinen, som altså gør, at man har svært ved at spise kolde eller varme fødevarer – såsom is og suppe.

Der kan være mange årsager til, at man har følsomme tænder og årsagen til, at ens normale tandlag er blevet slidt ned, kan være på baggrund at flere årsager. Det kan være fordi, du har børstet dine tænder for hårdt. Spist for mange fødevarer, som indeholder syre (eksempelvis frugt, the eller tomater). Det kan også være fordi, du har haft meget tandkødsbetændelse eller at du måske bruger den forkerte type mundskyl eller tandpasta. Uanset årsagen, så får du her nogle tips til, hvad du kan gøre, for at afhjælpe følsomme tænder.

Brug en tandpasta beregnet til følsomme tænder.

Der findes et væld at forskellige tandpastaer på markedet, som henvender sig til personer med følsomme tænder. Disse tandpastaer hjælper dig med, at sløve nerverne i en mild grad og hjælper ligeledes med, at opbygge det beskyttende tandlag. Et godt råd er, at før du går i seng, så påfør det beskadigede område et lag tandpasta – så er du i hvert fald helt sikker på, at området er beskyttet og plejet. Vær opmærksom på, at tandpasta som lover hvidere tænder, kan virke forværrende og gøre dine tænder yderligt følsomme.

Tjek din tandbørste!

Er din tandbørstes hår for hårde, kan de være med til at beskadige og nedbryde det beskyttende tandlag. Så brug kun tandbørster med bløde hår.

Pas på med hvad du spiser!

Fødevarer med et højt indhold af syre, er ligeledes noget man bør holde sig fra. Disse syrer er med til at nedbryde tændernes sundhed, og omfanget af disse fødevarer bør derfor begrænses mest muligt. Når fødevarer med syre og sukker er indtaget, bør du børste tænder så hurtigt som muligt.

Skærer du tænder?

Skærer du tænder når du sover er der øget risiko for følsomme tænder. En nem måde, hvorpå dette kan løses, er ved at få lavet en bideskinne. Den sover man så med om natten og den beskytter dine tænder. Typisk vil din tandlæge, lave en speciel bideskinne/mundstykke som passer til dine tænder og gør det komfortabelt at sove med.

Så helt overordnet: Sørg for at have en god mundhygiejne. Børst tænder 2-3 gange om dagen. Undgå fødevarer med syre og sukker. Brug tandtråd og besøg din tandlæge regelmæssigt!

Citydent
Vester Voldgade 10
1552 København V
TLF 33 11 44 99